A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál a város kiemelkedő kulturális rendezvénysorozata. 1986. óta évente rendez meg a Hírös Agóra Nonprofit KFT.  Hagyományokra épít és felmutatja értékeinket. Az összművészeti fesztivál célkitűzése, hogy a  kiemelkedő előadókat bemutathassa a helyi közönségnek, és a helyi művészeti értékeket, a mai magyar kultúrát megismertesse az ide látogató külföldieknek. A fesztivál épít a kiemelkedő kecskeméti művészeti műhelyekre, igyekszik új produkciók létrehozását segíteni

A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál program kínálatában, a „múzsák testvérisége” jegyében a művészeti ágak egyensúlya figyelhető meg: zenei – irodalmi- színházi – táncszínházi – képző- és iparművészeti – népművészeti –fotóművészeti programok széles választékát kínálja.

Tematikus  fesztiválok a fesztiválban:

  • Bohém Ragtime Jazz Fesztivál
  • Fringe Fesztivál
  • SZÍN-TÁR – Színművészeti Egyetemek Találkozója.

Minden évben egy-egy kitüntetett téma köré csoportosítjuk programjainkat.

A fesztivál programját – a kulturális intézmények ajánlata alapján – egy művészeti bizottság alakítja ki.

A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál több szempontból is kiemelkedő művészeti fesztiválja a régiónak. Igazi kulturális kuriózum, ahová a nagy közönségnek szóló, de értékes művészeti alkotások teremtenek, –  a turisztikailag holt-idényt jelentő kora tavaszi időszakban –  vonzó programot az ide látogató turistáknak. Az utóbbi évek látványos fejlődéseként az alföldi város képe egyre inkább átalakul kulturális, turisztikai vonzerőket felmutató látogatóbarát várossá. A környező településekre is pozitív hatással van ez a fejlődés, hiszen a turisták szívesen keresik fel a falvakat gasztronómiai, népművészeti, tanyasi, sport, vadász, horgász és lovas turisztikai programokért.

A fő támogatónk: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata

Galéria