A zene ünnepére készülünk!

A „Grand Opening Összetartozás” országos koncertsorozat hamarosan újra elkápráztatja közönségét. Komolyzenei művek, neves művészek, elismert együttesek a zene ünnepén, egy teljes hétvégén át! 

2022. június 3., 4., és június 5. napján az ország több emblematikus városában megvalósuló Grand Opening -összefogás zenei eseményt a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége a korábbi évek sikerén felbátorodva, és a „Tiszta zene, tiszta forrásból” szlogen életben tartásával, ezen közös szervezésű eseménnyel kívánja hangsúlyozni tagságuk összefogását, a zene összetartó és békét hirdető erejének üzenetét tekintve küldetésüknek. A többségében szabadtéri, ingyenesen látogatható 15 komoly- és kortárs zenei koncert a művészeti fesztiválok 13 városának főterein vagy emblematikus helyszíneken valósul meg.

Mikor útnak indítottuk kezdeményezésünket, már akkor célul tűztük ki, hogy az esemény hagyományteremtő lehessen a jövőben. Tagszervezeteinkkel karöltve mindent megtettünk annak érdekében, hogy ez a hagyomány fennmaradjon. Úgy érzem, idén is sokszínű és egyre több partnert, várost bevonzó nagy nyárnyitó eseményt tárunk a zenekedvelők elé. Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy ez évben törekszünk arra, hogy a koncertek minden helyszínen helybéli művészekkel, fiatal tehetségekkel valósuljanak meg. A koncertek repertoárjának összeállítása során külföldi és hazai szerzők műveiből válogattunk, évfordulós zeneszerzőket is ünnepelve. 

Várjuk tehát a kikapcsolódni vágyókat, hogy a zene örömével együtt köszönthessük a nyár szabadtéri kulturális szezonját.  

Bán Teodóra
elnök
Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége