Tavaszi Művészeti Fesztivál – Nagykanizsa 

Nagykanizsán sok színes kulturális eseménnyel köszönt ránk a tavasz: a Kanizsai Kulturális Központ szervezésében – március 25. és április 9. között – várja az érdeklődőket a Tavaszi Művészeti Fesztivál.  

Nyitó eseményként szuper produkciónak ígérkezik a Hevesi Sándor Művelődési Központban a Színpadon az ExperiDance!  Gyöngyhajú lány balladája című OMEGA musical március 25-én, másnap pedig különlegesnek a Ludvig Nemzetközi Művésztelepek alkotásaiból látható kortárs képzőművészeti kiállítás. Március 27-én  Süsü, a sárkány kalandjai elevenednek meg a kaposvári Roxínház zenés mesejátékában, szintén a HSMK színpadán. Március 29-én, a Móricz Zsigmond Művelődési Házban Parti Nagy Lajos író és Lukács Miklós cimbalom művész zenés irodalmi estje, 30-án pedig a Bacsó Kristóf Triad remek jazz-koncertje várja a közönséget.  A Medgyaszay Ház ad otthont április 1-jén a népszerű Leander Kills rockzenei koncertjének, ahol előzenekarként a nagykanizsai Your Last Steps lép színpadra. A fesztiválprogram április 2-án a Zalagyöngye Táncegyüttes – 25 év emlékképeit felvillantó – jubileumi néptánc előadásávalfolytatódik a HSMK-ban, majd április 5-én, a Medgyaszay Házban – az igényes komolyzene jegyében – a Kanizsai Kamarazenei Műhely hangversenyére kerül sor. Április 7-én Molnár Ferenc: Egy, kettő, három című vígjátékát láthatja a közönség a Kultúrbrigád és az Átrium vendégjátékában, a HSMK-ban. Az idei nagykanizsai Tavaszi Művészeti Fesztivált április 9-én, a Medgyaszay Ház színpadán a Rutkai Bori Banda gyermekeknek szóló koncertje zárja.

A nagykanizsai Tavaszi Művészeti Fesztivál megrendezését a Nemzeti Kulturális Alap, Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége támogatja.

Tavaszköszöntő művészeti fesztiválunkra minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk. 

A Kanizsai Kulturális Központ munkatársai