ELNÖKI KÖSZÖNTŐ

MAGYAR MŰVÉSZETI FESZTIVÁLOK SZÖVETSÉGE

„Tiszta kultúra, tiszta forrásból!” 

 Tisztelt Látogató, kedves Olvasó!

Bán Teodóra

A Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége működésének alapelve, hogy a települések, városok, régiók fejlesztése és a közösség építése mindenekelőtt a művészet varázsával lehetséges. Ez a „varázs” igazából reális esély, a művészet segítségével történő város- és régió fejlesztéshez, illetve a közösség építéséhez a jövő városait, a jövő generációt építő emberek, művészek és szervezetek bevonásával.

Ma már bátran kijelenthetjük és vállalhatjuk, hogy a kommersz kulturális termékek iránti kereslet csökkenő tendenciát mutat! Ezzel párhuzamosan kijelenthetjük azt is, hogy a Szövetség tagjai, mint a valódi, garantált magas minőséget képviselő művészeti és szellemi értek hiteles interpretálói, és egyben ezen hitelesség őrzői, újra és egyre nagyobb fogyasztói kört és réteget vonzanak.

A Szövetség tagjai azok a szervezetek, amelyek fáradhatatlanul és kitartóan képviselik a hitet a kultúra és a művészet közösséget teremtő és építő szerepében. A kultúra és a művészetek társadalmi funkciójuk révén – a tudományokhoz hasonlóan – minden érző ember számára értelmezhető és evidenciaként mentálisan beépülő, az érzelmi fejlődés minden területére, a társadalmi közegben való elhelyezkedésünkre – mint pl. a család, a munka, a feladatok és a jövőkép – is kiható, az élet, mint szerkezeti építmény működését megalapozó pozitív állapotot teremtő, az életünkbe akár tudat alatt is beépülő intelligencia forrása. A kultúra és művészet közvetítése hozzájárul a helyi lakosság műveltségi színvonalának emeléséhez és innovációs készségének, képességinek növeléséhez, továbbá a helyi identitás erősítéséhez.

A Szövetség és annak tagsága a fenti alapelvek szerint látja el feladatát és a jövőben is ezen kulturális és művészeti értékeknek megfelelő produktumok létrehozását tekinti feladatának!

Tisztelettel,

Bán Teodóra