Az Egri Kamaraopera Fesztivál elsődleges célja, hogy évről évre teret adjon olyan előadások bemutatásának, melyek új utakat és megoldásokat keresnek az operaműfaj megújítására, népszerűsítésére, korszerű és mégis széles közönségréteget megszólítani tudó formában.

A Fesztivál szinte egyedülálló fóruma és találkozója a kamaraopera műfaj itthon születő, magas nívót képviselő, izgalmas produkcióinak, de külföldről is fogad előadásokat, vendégművészeket.

Az évenként megújuló repertoár nyitott minden olyan zenei színházi, kísérleti illetve több művészeti ág fúzióján alapuló előadás befogadására, amely az „opera” tágabb értelmű, eredeti szellemiségét hordozza.

Kiemelkedően fontos cél, hogy az ifjúság különböző korcsoportjai újszerű módon találkozzanak e számukra még felfedezésre váró élményforrással. A meghívott produkciók mellett mindig születik egy-egy saját előadás is, melyek integrálva az egri művészeket, inspirálják és gazdagítják a város kulturális életét.

Több helyszínen kínálunk előadásokat szinte minden korosztály számára. Eger különlegesen szép épített környezete, mint az Eszterházy Lyceum, vagy a Barokk Egyházmegyei Könyvtár, turisztikailag is vonzó színhelye a fesztiválnak, de  bátran viszünk előadásokat olyan szokatlan terekbe is, mint a Kepes Intézet modern kiállítótermei, vagy az Agria Park bevásárlóközpont, ahol ez a kulturális élmény, váratlansága miatt, sokszor sokkal erősebben érinti meg közönséget, mint egy hagyományos színházi közegben. A fesztivál visszatérően kiemelkedő eseménye a Gasztropera, mely az élő operamuzsikát összeköti a csúcs gasztronómia és a kiváló borok élvezetével is. A zene és színház mellett a képzőművészet is helyet kap a fesztivál programjában egy erre az alkalomra megnyíló új kiállítással.

A minden év novemberében megrendezésre kerülő 4-6 napos rendezvény magas művészi minőségével, egyre bővülő repertoárjával és közönségbázisával mára Eger és a régió egyik legjelentősebb kulturális eseményévé vált, de szerte az országból és a nagyvilágból érkező közönsége révén hatása és ismertsége sokkal szélesebb körű.

https://www.facebook.com/egrikamaraopera/