Debreceni Tavaszi Fesztivál – 1991 óta

Műfajgazdagság – ez az egyik kulcsfogalom, amely a Debreceni Tavaszi Fesztivált jellemzi.

A szervezők szándéka évről évre az, hogy a fesztivál minél több művészeti ágban kínáljon minőségi programot. A komolyzenei, dzsessz- és könnyűzenei koncertek mellett a műfajok közti átjárás lehetőségeit kutató előadók is rendre vendégei a fesztiválnak, a színházi előadások sorába rendre táncszínházi produkciók is kerülnek, a képzőművészet pedig évről évre a Debreceni Tavaszi Tárlat révén kerül közel látogatóinkhoz. Fontos pillér az Apolló mozi akár tematikus, akár adott szerzőhöz, nemzethez kötődő filmnapkínálata.

Iskolákkal, testvérintézményekkel szoros kapcsolatot ápol a fesztiválszervező intézmény, gyerekprogramot iskolai csoportok és családok számára is nyújt.

A 2019-es Debreceni Tavaszi Fesztivál alkalma volt a Kaláka együttes 50 éves jubileumi ünneplésének, TEDx-előadásoknak, a Honeybeast és a Szegedi Kortárs Balett fúzióelőadásának, Cserháti Zsuzsa-emlékkoncertnek a Debreceni Big Band-del, a színházi előadások közül a Kövek a zsebben, a Jelenetek egy házasságból a felnőtt közönséget, A muzsika hangja délelőtti előadása az iskolás csoportokat, délutáni pedig a családokat szólította meg. A folk és metál közötti cross overt a Söndörgő koncertje hozta.

FB-oldal: https://www.facebook.com/DebreceniTavasziFesztival/

A Debreceni Tavaszi Fesztivál rendezője a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.

http://fonixinfo.hu/

2019.:

Galéria