Zempléni Fesztivál

A Zempléni Fesztivál az észak-magyarországi régió újfajta, kulturális- turisztikai- gasztronómiai komplexitást kínáló, legnagyobb nyári rendezvénysorozata.

Zempléni Fesztivál Az 1992-ben a Liszt Ferenc Kamarazenekar által, Sárospatakon és még három településen elindított művészeti fesztivált 2004 óta – a „tradíció és megújulás” jegyében – az Interkultur Hungaria szervezi.

A Zempléni Fesztivál egyik, semmi máshoz nem hasonlítható jellegzetessége, hogy a rendezvények behálózzák az egész régiót és a látogató eljuthat a legeldugottabb falvakig, várakig, vadászházakig, kis templomokig. Az eseményekhez kapcsolódóan a települések is, bemutatkozhatnak a nagyvilágnak, megmutathatják hagyományaikat, szokásaikat.

A kínálatot rangos komolyzenei koncertek, irodalmi-, színházi- és táncos estek, kirándulások, könnyűzenei- és jazz programok, kiállítások alkotják. A magyar művészeti élet kiválóságai mellett számos külföldi vendég együttes és szólista lép fel évről-évre a fesztiválon. A rendezvénysorozat fiatal művészek számára is rendszeresen biztosít bemutatkozási lehetőséget.

A kulturális események mellett a táj jellegzetes ételeit, a híres tokaji borokat felvonultató gasztronómiai programok várják az idelátogatókat.

A hagyományok megőrzésén és bemutatásán kívül a fesztivál nagy hangsúlyt fektet a folytonos megújulásra.

A Zempléni Fesztivál sikere a szervezők és a helyi szervezetek, művelődési házak összefogásának, és az önkormányzatok támogatásának köszönhető.

További információ: www.zemplenfestival.hu

Galéria

Fesztivál hírek