Gyulai Várszínház

Kelet-Közép-Európa egyetlen épen maradt síkvidéki gótikus téglavárának udvarán, a tószínpadon és a vár környékén működik 1964 óta nyaranként a Gyulai Várszínház. Június végétől augusztus közepéig tartó évadában a látványos történelmi dráma, a kortárs prózai színház különféle műfajai mellett az opera, a musical, a kortárs táncjáték, a bábszínház, a komolyzene, a jazz, a blues, a népzene, a világzene legjobb előadásaival várja a látogatókat. Az utóbbi években a legnevesebb hazai művészek mellett világsztárok is fellépnek a színház programjaiban.

A Gyulai Várszínház – az összművészeti fesztivál keretein belül – 2005 óta rendezi meg a Shakespeare Fesztivált július elején. A szervezők célja, hogy legyen Magyarországon egy olyan rangos, nemzetközi fesztivál, ahol a hazai és külföldi legjelentősebb Shakespeare-előadásokat is megtekinthetik az érdeklődők. 2021. június 28 – július 4. között Shakespeare, amikor magyar címmel a halhatatlan mester darabjait ezúttal csak magyar társulatok előadásában láthatjuk.

Augusztus elején Erdélyi hét címmel 2021-ben is minden nap más-más erdélyi magyar színház jobbnál jobb előadását nézheti meg az érdeklődő közönség.

Augusztus 16-18. között pedig a Szabó Magda Napok keretében három nap alatt hat előadás idézi fel az elmúlt évtizedek egyik legismertebb, legolvasottabb magyar írójának egész munkásságát.

A Gyulai Várszínház célja, hogy a kortárs magyar színházi kultúra gazdagságát, sokszínűségét, különböző értékeit megmutassa a gyulai közönségnek, illetve az odalátogató üdülővendégeknek és a kulturális turizmus híveinek.

A Gyulai Várszínház Nonprofit Kft. legfőbb támogatója a Gyulai Önkormányzat, de szoros együttműködésben állnak Gyula város főbb turisztikai és rendezvényszervező szervezeteivel is, úgy mint a gyulai Tourinform iroda, az Erkel Ferenc Művelődési Központ vagy az Almássy Kastély.

Információ:
Gyulai Várszínház
5700 Gyula, Kossuth u. 13.
Tel.: +36-66/463-148 Fax: 66/362-860
Tel.: +36-30/639-90-62
E-mail: gyulaivarszinhaz@gyulaivarszinhaz.hu
Honlap: gyulaivarszinhaz.hu

Fesztivál hírek