Gyulai Várszínház

Kelet-Közép-Európa egyetlen épen maradt síkvidéki gótikus téglavárának udvarán, a tószínpadon és a vár környékén működik 1964 óta nyaranként a Gyulai Várszínház.  Június végétől augusztus közepéig tartó évadában a látványos történelmi dráma, a kortárs prózai színház különféle műfajai mellett az opera, a musical, a kortárs táncjáték, a bábszínház, a komolyzene, a jazz, a blues, a népzene, a világzene legjobb előadásaival várja a látogatókat. Az utóbbi években a legnevesebb hazai művészek mellett világsztárok is fellépnek a színház programjaiban.

A Gyulai Várszínház – az összművészeti fesztivál keretein belül – 2005 óta rendezi meg a Shakespeare Fesztivált július elején. A szervezők célja, hogy legyen Magyarországon egy olyan rangos, nemzetközi fesztivál, ahol a hazai és külföldi legjelentősebb Shakespeare-előadásokat is megtekinthetik az érdeklődők. 2019. július 9-15. között Vidám Shakespeare címmel a halhatatlan mester komédiáit, vígjátékait mutatják be rangos hazai és külföldi társulatok.

Június 26–27-én a Weöres Sándor Napok keretében egy kétnapos fesztiválprogrammal állítják előtérbe az elmúlt évtizedek egyik legismertebb költőjének, írójának egész munkásságát.

Augusztus elején pedig Erdélyi hét címmel minden nap más-más erdélyi magyar színház jobbnál jobb előadását láthatja majd a közönség.

A színház egyik legfőbb célja, hogy a fiatalabb korosztály is minél jobban megismerhesse, megkedvelhesse a színház világát, ezért nagyon sok ifjúsági és gyermekprogrammal színesítik programjukat.

A Gyulai Várszínház Nonprofit Kft. legfőbb támogatója a Gyulai Önkormányzat, de szoros együttműködésben állnak Gyula város főbb turisztikai és rendezvényszervező szervezetével is, úgy mint a gyulai Tourinform iroda, az Erkel Ferenc Művelődési Központ vagy az Almássy Kastély.

Információ:
Gyulai Várszínház
5700 Gyula, Kossuth u. 13.
Tel.: +36-66/463-148 Fax: 66/362-860
Tel.: +36-30/639-90-62
E-mail: gyulaivarszinhaz@t-online.hu
Honlap: www.gyulaivarszinhaz.hu; www.shakespearefesztival.hu

Galéria

Fesztivál hírek