GödöllŐsz Fesztivál

A GödöllŐsz olyan komplex összművészeti kulturális fesztivál, melyen elsősorban hazai és nemzetközi hírű gödöllői művészeti egyesületek mutathatják meg magukat és Gödöllő hagyományai értékeit. A rendezvénysorozat több helyszínen kerül megrendezésre. A többségében ingyenes programokon keresztül kiemelten járul hozzá a kulturális, műveltségi különbségek csökkentéséhez.

Több nemzetközi fellépő, valamint a testvérvárosi koprodukciók is segítik a rendezvény nemzetközi hírének emelését. A fesztivál elsődleges célja a kultúra különböző formáinak megismertetése a lakossággal, a programok hozzáférhetőségének biztosításával.

A több mint 2 hónapig tartó fesztivál széles körű célközönségnek szól, a kultúra szinte valamennyi műfaját felöleli: fotókiállítások, könnyű- és komolyzenei koncertek, irodalmi- és ismeretterjesztő estek, tánc-és színházi előadások felnőtteknek és gyerekeknek valamint egész napos családi programok.

A fesztivál szervezésében és lebonyolításában társ-szervező Gödöllő Város Önkormányzatának Kulturális Irodája, a Gödöllői Városi Múzeum, a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ, a Gödöllői Királyi Kastély és a Gödöllői Iparművészeti Műhely.

Általános információk a gödöllői Művészetek Házáról:
www.muza.hu

A Művészetek Háza Gödöllő a város kulturális, rendezvényszervező alapintézménye, melynek elsődleges célkitűzése, hogy az elvárható legmagasabb színvonalon végezze feladatait Gödöllő város lakosságának és a térségben élők teljes megelégedésére.

Szakmai sikereit és eredményeit jelképezi, hogy 2012-ben és 2018-ban elnyerte a Minősített Közművelődési Intézmény címet.

Művészetek Háza a soros Európai Elnökség idején, 2011. első félévében a nemzetközi sajtóközpont szerepét töltötte be A legmagasabb igényeknek megfelelő sikeres kezdetre, és a kitűnő technikai adottságokra építve kínálja a Művészetek Háza szolgáltatásait.

A 450 főt befogadó színházterem, a 434 m2 hasznos területű konferenciaterem és 8 különböző méretű szekcióterem ideális helyszíne konferenciáknak, üzleti találkozóknak, bemutatóknak, kiállításoknak és más turisztikai rendezvényeknek.

Színháztermünk részben a város 13 művészeti csoportjának biztosít fellépési lehetőséget, de kezdettől fogva befogadó színházként működik, helyszínt biztosítva kész színházi előadások (budapesti és vidéki), saját produkciók, fesztiválok számára.

Magas szakmai színvonalú előadásaink változatos műfajokat képviselnek: dráma, vígjáték, opera, operett, táncszínház, balett, komoly és könnyűzenei koncertek mind elérhetőek a Művészetek Házában.

A házban működő Belvárosi Jegyiroda teljes körű információt ad, és az országos jegyértékesítő hálózaton keresztül jegyet is biztosít a rendezvényekre.

GödöllŐsz Fesztivál – 2019. 09. 06 – 2019. 11. 23.

info: www.facebook.com/godollosz

Komplex összművészeti fesztiválunk a GödöllŐsz fesztivál, mely 2019-ben 5. alkalommal kerül megrendezésre.

Galéria

Fesztivál hírek