Halász Judittal, Honeybeasttel és Kern Andrással készül a Városmajori Szabadtéri Színpad a 2022-es évadra

A színház fennállásának 100. évfordulóját meghosszabbított nyitvatartással, még az eddiginél is gazdagabb programkínálattal és meglepetésekkel ünnepli 2022-ben. A mára közkedvelt, ősfákkal körülvett és kívül-belül megújult budai játszóhely közel hetven produkcióval, különleges és látványos koncertekkel, ősbemutatókkal, zenés- és prózai előadásokkal, gyerekprogramokkal, táncelőadással, Színházi Szemlével, hazai és nemzetközi filmvetítésekkel, valóságos műfajkarnevállal várja június és október között visszatérő és új nézőit.

Júniusban a színes programkínálatot a Szabadtéri Színházak Szövetségének a hagyományteremtő céllal elindított, 2022-ben először megrendezett találkozója nyitja meg a Városmajorban, ahol a szövetség – elsősorban vidéki – tagjainak saját produkcióiból válogatva láthat a fővárosi közönség néhányat.

A nyár folyamán a legváltozatosabb műfajú előadók és dallamok, komoly- és könnyűzenei, tradicionális, crossover és világzenei koncertek várják a közönséget. 2022 nyarán olyan neves magyar előadók és zenekarok lépnek színpadra a Városmajorban, mint a visszatérő Palya Bea, vagy a 2021-ben hatalmas sikerű koncertet adó Benkó Dixieland Band. De visszatér Horgas Eszter és Falusi Mariann frenetikus párosa is, akik 2022-ben Kálloy Molnár Péterrel kiegészülve lépnek színpadra. Látható lesz a Lövölde tér című produkció Kern Andrással és Hernádi Judit vendégszereplésével. 2022-ben először lép fel a Városmajori Szabadtéri Színpadon a Honeybeast együttes, illetve Bangó Margit és a Swing à la Django. Beck Zoli pedig zenakarával, a 30Y-nal tér vissza és adnak egy Resti koncertet a majorban.

A zenei csemegék mellett továbbra is meghatározó szerep jut a magas művészi értéken kivitelezett, műfaji sokféleséget tartalmazó színházi előadásoknak a városmajori színpad eddig is jellemző gazdag és színes műsorkínálatában. A centenáriumon visszatérnek a 2021-es évad rendkívüli érdeklődéssel fogadott saját bemutatói, mint például a 30Y zenekarból ismert Beck Zoltán közreműködésével készült Ahogy teccik – nemtragédia című Shakespeare-parafrázis, vagy a formabontó produkcióiról ismert Soharóza (Catwalk Production) kórussal közös Dalok a kamrából című koncertszínházi előadás.

A Városmajori Szabadtéri Színpad 2022-es évadának alappillérét igazi csemegékkel színes repertoár alkotja. Érkezik a Radnóti Miklós Színház az Egy csepp méz című előadással, a Katona József Színházból Székely Kriszta nagysikerű rendezése, a Poppea megkoronázása kerül műsorra, az Orlai Produkciós Irodától többek között ismét látható lesz a Válaszfalak, a Budapest Bár dallamai pedig újra elvarázsolják a közönséget Rejtő Jenő megunhatatlan történetével, A tizennégy karátos autóval, de megjelenik a Szentendrei Teátrum és Manna Produkciós Iroda közreműködésében létrejött Árvák című előadás is a repertoárban Horváth János Antal rendezésében, 2022 nyarán továbbá látható lesz Bödőcs Tibor Meg se kínáltak című előadása is Thuróczy Szabolcs főszereplésével. A nemzetközi hírű Armel Operafesztivál új, különleges produkcióját, a karanténbalettet, Mulat a Monarchia címmel mutatják be a Városmajorban. 

2022-ben bővítjük kínálatunkat a tánc műfaján belül is, a tavalyi sikerre való tekintettel ismét vendégszerepel majd a Győri Balett társulata, de bemutatkozik a városmajori közönségnek a legendás Szegedi Kortárs Balett csapata is.

A városmajori nyár a közönség és a szakma által is kedvelt színházi eseménye, a Városmajori Színházi Szemle jövőre kibővül, nyolc határon túli és vidéki színház magas minőséget képviselő előadását hozza el a budapesti közönség számára.

Fennállásának 100. évfordulóját, a tervek szerint júliusban ünnepli majd az intézmény, ekkor kerül sor a saját előadás bemutatójára is, amelynek megírását a színház elmúlt évszázadáról Nyáry Krisztián, kortárs író vállalta. A centenáriumot kiállítás, városmajori séták és kerekasztal beszélgetések színesítik majd. 

Hétvégenként ismét a legkisebbeké lesz a főszerep Halász Judit, Rutkai Bori, Szalóki Ági, a Kaláka és az Alma együttes perdíti táncra a gyerekeket, de minőségi gyerekprogramokat is tervez a színház.

Az eddigi hatalmas sikerre való tekintettel a Kertmozi programsorozat is folytatódik 2022-ben, és 8 héten keresztül a magyar hírességek kedvenc filmjeit hozza el a celluloidrajongók számára.

Érdemes időről időre visszalátogatni oldalunkra, ugyanis lassan a többi produkcióról, bemutatóról és mozifilmről is lehull a lepel!

*A Színház a programváltozás jogát fenntartja.

Weboldal: https://varosmajoriszinpad.hu/