A Városmajori Nyári Fesztivál megújult arculattal, letisztult, fiatalos és modern social felületekkel és weboldallal várja 2021-ben is közönségét. A fesztivál már 2020-ban is a korábbi Budapesti Nyári Fesztivál városmajori programjait szervezte Buda egyik kiemelkedő, 800 férőhelyes szabadtéri játszóhelyén. A járványügyi helyzet ellenére sikeres évadot zárt az intézmény, a nyár folyamán közel 50 tartalmas és értékes kulturális programból válogathatott a több mint 23 ezer idelátogató néző.

A Városmajori Szabadtéri Színpad nem csupán a főváros, de az ország egyik meghatározó nyári színházaként magyar nyelvű prózai és zenés előadások színtere, amely a kultúra, az irodalom újragondolt és újraértelmezett klasszikusait és az aktuális üzeneteket korszerű eszközökkel közvetítő színházi produkciók helyszíne. Széles kínálatával a mai kortárs művek és új zenei formációk, koncertek budai otthona, ahol a vidéki és határon túli színházak repertoárjaiból is ízelítőt kaphat a budapesti közönség. A 2021-es évad rendkívül színesre tervezett kínálata a színházi előadások és koncertek mellett, igényes hazai táncprodukciókkal – ezzel az elmúlt években kisebb hangsúlyt és figyelmet kapott műfajnak adunk ismét teret – és az idén felelevenített Kertmozi hagyományait folytatva népszerű, különböző műfajú filmvetítésekkel bővült.  

A Városmajor a budapesti nyár egyik legjelentősebb közösségi-kulturális eseményének ad otthont, amely 2021-ben már kilencedik alkalommal kerül majd megrendezésre, a Városmajori Színházi Szemle minden évben a legjobb vidéki és határon túli előadásokat hozza el a fővárosi közönség számára. A Városmajori Nyári Fesztivál a közönség és a szakma által is kedvelt színházi eseménye 2021-ben, a tervek szerint, új ruhát is ölt.

A Városmajori Nyári Fesztivál működésének, áprilistól októberig tartó hónapjai alatt minőségi és tartalmas szórakozási lehetőséget, vonzó kulturális programokat teremt minden korosztálynak. Nem csupán a felnőttek és a családok számára funkcionál egy nyitott közösségi térként, de széleskörű, igényes, speciális és értékes, trendi és minőségi szórakoztatást, prémium repertoárt biztosít a fiatalabb korosztály, akár a gyerekek részére is. Célunk, a fiatalabb korosztály megszólítása, valamint a színházba járók tudatos fejlesztése és formálása. Éppen ezért a nyarat követően – a nézőterünk felújításával és a színpadunk meghosszabbításával – egy olyan kisebb létszámot befogadó temperált színpadot tervezünk létrehozni, ahol a pandémia által sújtott független társulatok léphetnek fel.

A közkedvelt és frekventált városmajori parkban található, sátortetővel fedett Városmajori Szabadtéri Színpadon eddig soha nem látott produkciókkal és együttműködő partnerekkel, színvonalas programokkal, változatos műfajokkal várjuk 2021-ben a közönséget, nem feledkezve el azon közkedvelt művészekről sem, akik már visszatérő vendégei a nyári színháznak. A tervek szerint jövőre közel 70 eseményt valósítanánk meg: a könnyű és komolyzenei koncertektől a prózai és klasszikus szórakoztató színházi előadásokon át akár a táncművészeti performance-okig, a gyerekműsoroktól a mese-koncerteken át a drámapedagógiai foglalkozásokig, vagy a klasszikus filmektől az összművészeti produkciókon keresztül egészen a gálaműsorokig.

A Városmajori Szabadtéri Színpadot üzemeltető Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Weboldal: https://varosmajoriszinpad.hu/