Budapesti Nyári Fesztivál

A fesztivál az ország két nagy múltú nyári színházában: a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon és a Városmajori Szabadtéri Színpadon évente kerül megrendezésre. Mind a két színpad 2019-ben a korábbi évek bevált program struktúrája szerint játszik, a kőszínházak és koncerttermek nyári szünetében június, július és augusztus hónapokban, méltón kiegészítve az év 12 hónapjában a főváros kulturális kínálatát. A fővárosi fenntartású, a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. által vezetett Budapesti Nyári Fesztivál folyamatosságot biztosít tehát Budapest színházi-kulturális életében: a nyári időszakban átveszi a kőszínházi évadban aktív kulturális intézmények szerepét, és látványos attrakciókkal kiegészítve – egyedi, az adott helyszínre készülő bemutatóival, a legjobb hazai művészek és nemzetközi világsztárok felvonultatásával, a természeti és épített örökségünk részét képező műemlék játszóhelyeivel, sokszínű programkínálatával és ötcsillagos élményszolgáltatásaival – erősíti Budapest, mint a kultúra és a négy évszak fesztivál-fővárosának rangját és az ország hírnevét.

Budapest kulturális turisztikai vonzerejét fokozza a több műfajt felvonultató nagyszabású művészeti koncepcióra épülő nyári színházak repertoárja, amely a budapesti és a városba érkező hazai és külföldi látogatók minden korosztályának színvonalas művészeti tartalmat nyújt, amely kulturális értékét tekintve magas minőségi követelményekkel színre kerülő új bemutatókat, előadásokat jelent, méghozzá a világ nagy opera és koncerttermei legnagyobb sztárjainak közreműködésével, a Margitszigeti nagyszínpadra érkező külföldi, patinás nagy társulatokkal, amelyek klasszikus és kortárs műfajokban mutatkoznak be. Mindez nemcsak fenntartja, de fokozza a fővárosunk irányában megnyilvánuló nemzetközi érdeklődést és elismerést, s ezáltal kiváló helyre pozícionálja, mint desztinációt. Színházunk kiemelt feladata, hogy jelentős helyet töltsön be a budapesti kulturális élet nyári szezonjában is. A művészeti nagyszínpadi produkciókat, bemutatókat, koprodukciókat hazai és nemzetközi kiválóságok meghívásával tesszük egyedivé és hangsúlyossá.

Évről évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a programokat kiegészítő élményszolgáltatások is, amelyek támogatják a Budapest épített és természeti örökségét középpontba állító turisztikai és városmarketing célkitűzéseket, növelik a fővárosban eltöltött vendégéjszakák számát és az addicionális költés mértékét.

www.szabadter.hu

A fesztivál rendezője a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.

Galéria

Fesztivál hírek