Budapesti Tavaszi Fesztivál 1981-es megalapítása óta Magyarország egyik legnagyobb kulturális fesztiválja. Ez az eseménysorozat világviszonylatban is jelentősnek számít. Áprilisban közel egy hónapon keresztül a magyar főváros 40 helyszínén mintegy 150 eseménnyel kecsegtet nemcsak a belföldi, hanem a külföldi turistáknak egyaránt.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál megalapítása óta Magyarország legnagyobb kulturális fesztiválja. Ez az eseménysorozat világviszonylatban is jelentősnek számít. A világ minden országában számon tartják, az utazási irodák már hónapokkal előre megkapják a tervezett műsorfüzetet.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál változatos összművészeti műsorral várja az érdeklődőket. A színes kínálat része komolyzene, opera, jazz és könnyűzene, világzene, tánc, újcirkusz, színház és képzőművészeti programok.

A MÜPA, Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ, valamint a Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködésében megvalósuló programsorozat közel 40 éve gondoskodik a közönség magas színvonalú szórakoztatásáról. A fesztivál különlegességét fokozza, hogy a legjobb magyar előadók mellett igazi világsztárok lépnek fel, illetve a fesztiválon számos bemutató programmal találkozhatnak a művészetek kedvelői. 2003-ban Gundel művészeti díjat nyert a Budapest díj kategóriában.

A fesztivál rendezője a BFTK Nonprofit Kft.

www.btf.hu

Fő támogatói: Budapest Főváros Önkormányzata
az Emberi Erőforrások Minisztériuma

Galéria